Kirjoittajan arkistot: Emma

Syksyn ja talven ohjelmaa

 

 

959f668b-9ac4-40a8-92d9-d7490051e3b4Syksy on lähtenyt käyntiin Tampereen Kalevalaisissa ja olemme päässeet taas kokoontumaan yhteen maskien taakse. Koronatilanne elää ja on tällä hetkellä pahentumassa taas. Yhdistyksemme noudattaa valtakunnallisia ja paikallisia suosituksia,  joten tapahtumat pidetään, jos voidaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista sähköpostilistalla ja näillä sivuilla.

Kokoonnumme pääsääntöisesti Pirkkalaiskirjailijat ry:n tilassa, osoitteessa Sammonkatu 2 as 1. Perimme kulttuuri-illoissa 5€:n (sis. kahvit) ja kirjallisuuspiirissä 3€:n pääsymaksun.

7.10. klo 18 Veikö korona metsään?

Kokoonnutaan pitkästä aikaa yhteen ja jaetaan kokemuksia kuluneesta alkuvuodesta koronan kurimuksessa. Kun arjesta jäi pois ystävien tapaamiset, kulttuuriharrastukset ja kirjastokäynnit, mitä on tullut tilalle? Tekikö rajoitettu arki lähiluonnosta tärkempää, nostiko se kaipuuta sellaisiin maisemiin, joihin et päässyt?

4.11. klo 18 Syyskokous ja Metsämme tulevaisuus

Kiinnostaako toiminta Tampereen Kalevalaisissa? Tunnetko kutsumusta hallitustyöhön, järjestämään tapahtumia ja retkiä, vetämään ohjelmaa/kerhoa tai hallinnoimaan numeroita ja taloutta? Vai olisiko sinulla ehkä tietoteknistä osaamista, jota voisit antaa yhdistyksen käyttöön? Syyskokouksessa valitaan ensi vuoden hallitus ja kaksi hallituspaikkaa on auki. Tule ehdolle tai ainakin antamaan äänesi! Hallitustyö on antoisaa ja monenlaisia ihmisiä kaivataan mukaan!

Kokouksen jälkeen metsätalousinsinööri Mikko Kriikku kertoo, mihin metsä ja metsätalous on menossa tulevien vuosien kuluessa. Mikä muuttuu ja mikä pysyy ennallaan?

2.12. klo 17.30 Pikkujoulu Tuomiokirkon alasalissa PERUTTU

HUOMAA MUUTTUNUT PAIKKA! Virittäydytään joulun odotukseen pitkään toivotun jouluaskartelunmerkeissä. Yhdistys tarjoaa askartelumateriaalit ja opastuksen sekäjoulupuuron ja torttukahvit. Paikalle mahtuu 25 osallistujaa, joten ilmoittaudu ennakkoon Hanna Rantaselle (p. 0400 880 479) 25.11.mennessä, mieluiten tekstiviestillä. Ei askartelupakkoa!

26.1.2021 klo 18.00 VALAMOLAINEN TEEILTA Nikolaintalolla (Tuomiokirkonkatu 27)

PERUTTU!!! 

Tampereen Valamonystävät ja Tampereen Kalevalaiset järjestävät Valamolaisen teeillan Nikolaintalolla. Illan luennoitsija ilmoitetaan myöhemmin. Pääsymaksu 6e/opiskelijat 3e. Sydämellisesti tervetuloa.

 

Kirjallisuuskerho kokoontuu myös:

14.10 Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä.

11.11. Eero Huovinen: Äitiä ikävä & Sakari Huovinen: Isän kädestä

TERVETULOA MUKAAN UUDET JA VANHAT KIRJALLISUUDEN HARRASTAJAT!

Kevään ja kesän ohjelma on peruttu

Hei vaan, päivitys koronatilanteeseen: kirjallisuuspiiri ei kokoonnu toukokuussa. Niin kuin aiemmassa viestissä jo luki, myöskään kevätretkiä ei järjestetä.
annie-spratt-277569-unsplashKesällä olemme viisaampia tulevasta ja kerromme sitten, miten syksyn ohjelma järjestyy.

Kaikesta huolimatta, hyvää ja aurinkoista loppukevättä ja pian alkavaa kesää! Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta ja pestään edelleen käsiä!

 

Koronauutisia

Korona-virus vaikuttaa meidänkin toimintaamme ja kevään retket sekä näyttely-opastus on peruttu. Kirjallisuuspiirin osalta seurataan vielä tilannetta ja jos kokoontuminen on turvallista ja sallittua, toukokuussa mahdollisesti vielä pidetään yksi kerta ennen kesätaukoa.

Pidetään lippu korkealla, pysytään kotona ja pestään käsiä!

2020 Metsän henki – kevään ohjelma

Vuoden vaihtumisen myötä sukellamme uuteen teemaan, joka on tänä vuonna METSÄN HENKI. Kokoonnumme tuttuun tapaan Pirkkalaiskirjailijoiden tilassa, osoitteessa Sammonkatu 2. Kulttuuri-illoissa peritään 5€ ovimaksu/kahvimaksu, kevätkokoukseen voi tulla käyttämään äänivaltaansa ilmaiseksi.

 8.1. klo 18 Tiina Satukangas: Oman puuni henki

Kuvataideterapeutti Tiina Satukangas pohjustaa vuoden teemaa otsikolla: Oman puuni henki. Satukangas käsittelee metsän symboliikkaa teemaa paljon omassa taiteessaan ja avaa nyt meille sitä. Teemme myös harjoituksen oman voimapuun hengen kohtaamiseksi.

 5.2. klo 18 Kevätkokous  Kokouksen jälkeen Emma Dufva alustaa Kantelettaresta sen 180 v. juhlavuoden kunniaksi.

4.3. klo 18 VTM Mirja Rekola kertoo meille muinaissuomalaisten luontokäsityksestäja mm. siitä, millaisia henkiä metsässä asustaa.

Lisäksi tulossa on myös kevätretki, siitä enemmän kun ohjelmaa saadaan lyötyä lukkoon.

KIRJALLISUUSPIIRI

 Vuosi 2020 aloitetaan tammikuun 15. päivä ja silloin piirin jäsenet voivat esitelläjoululahjakirjojaan tai jonkun mielikirjoistaan.

 Helmikuussa 12.2. on vuorossa vuoden 2019 Finlandia-ehdokkaat ja palkitut.

 Maaliskuussa 11.3. on vuorossa Nina Kokkisen”Totuuden etsijät”

Huhtikuussa 8.4. Shaun Usherin ”Kirjeitä, jotka mullistivat maailmaa” ja Märta Tikkasen ”Pakko on

yrittää kir-”.

Toukokuussa on mahdollista kokoontua vielä kerran, ennen kesälomia ja silloin on kirjana Mia Kankimäen”Naiset, joita ajattelen öisin”. Tämä ilta järjestetään vain, jos piiriläiset sitä toivovat.

Kirjallisuuspiiri kokoontuu Pirkkalaiskirjailijoiden tilassa (Sammonkatu 2, 2. krs) klo 17.

 

Talven tapahtumia

Luonnon laskeutuessa talven lepoon on hyvä antaa itselleenkin lupa rauhoittua, nauttia ja ravita itseään kulttuurilla, lämpimillä kohtaamisilla ja uusilla ajatuksilla. Kaikkea tätä saa

Kuva Annie Spratt/Unsplash.

Kuva Annie Spratt/Unsplash.

yhdistyksen kulttuuri-illoissa ja muissa tapahtumissa. Vuodenvaihteen ohjelman löydät Tapahtumat -sivulta .

Tärppinä syyskokous 14.11., jossa keskustellaan tavanomaisten asioiden lisäksi yhdistyksen nimestä ja sen mahdollisesta muuttamisesta sekä jäsenmaksun suuruudesta, sekä joulujuhla 4.12., jota vietetään tänä vuonna tunnelmallisessa Lillan Café:ssa, Viinikan kirkon vieressä.

Jos haluat apua Membookin käytössä, tule paikalle syyskokoukseen tuntia aikaisemmin eli klo 17. Hanna Rantanen ja Emma Dufva neuvovat ja auttavat tarpeen mukaan. Jos haluat apua jäsenmaksun maksamiseen, muista ottaa mukaan verkkopankkitunnukset!

Nähdään!

Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla

Kesän jäsentiedotetta lähettäessä tuli ongelmia, kun moni tiedote ei päässyt perille vanhentuneen sähköpostiosoitteen vuoksi. Tarkistathan, että ajantasaiset yhteystietosi, myös sähköpostiosoitteesi on yhdistyksen tiedossa.

Syksyn tapahtumia

Syksyllä kulttuuri-illat palaavat takaisin Metsoon. Tänä syksynä syvennymme älypuhelimien käyttöön ja mahdollisuuksiin lempeällä opastuksella, kuulemme, mitä väkeä pihapiireissä asustaa ja miten niiden kanssa tullaan toimeen sekä juhlitaan yhdistyksen 75 vuotta. Pitkälle ollaan kuulkaa jo päästy ja vielä pitemmälle mennään!

Kirjallisuuspiiri jatkaa Metsossa joka kuun kolmantena tiistaina klo 17.

Kurkkaa myös Liiton tapahtumat www.kalevalaistennaistenliitto.fi . Tänä vuonna syyskokous pidetään Rovaniemellä 28-29.9. ja paljon muutakin on tulossa.

Nähdään taas!

SYKSYN 2018 OHJELMA

Syksyllä kulttuuri-illat palaavat takaisin Metsoon. Kirjallisuuskerhon ohjelman lyödät kulttuuri-iltojen alta.

Kulttuuri-illat

 17.9.2018 Kulttuuri-ilta: Iloa älykännykästä. Pääkirjasto Metso, Tammi-Sali klo 18.

Katsotaan ja opetellaan kaikessa rauhassa, mitä kännykästä löytyy, esim. miten käytetään WhatsAppia ja sähköpostia ja mitkä niiden ero on, miten mennään nettiin ja Facebookiin. Illan ohjelma rakentuu osallistujien toiveiden mukaan. Tule oman puhelimen kanssa.

Opastajina toimivat yhdistyksen jäsenet Hanna Rantanen, Emma Dufva ja Olga Rantanen.

7.10.2018 klo 14 Kulttuuri-iltapäivä: Pihapiiri ja siellä asuva väki. Pääkirjasto Metso, Pihlaja-Sali klo 14

Talossa ja sen pihapiirissä asui ennen ihmisten lisäksi muitakin, mm. vainajat,henget, tontut ja haltijat. Niiden kanssa oli tultava toimeen, tai koko talo saattoi mennä hunningolle, palaa poroksi tai vaikka menettää karjaonnensa. Jo talon paikan valinnassa piti selvittää, oliko sen haltija suopea rakennushankkeelle ja tuleville asukkaille. Jotta elämä sujuisi, oli jokaisen tiedettävä, millaisilla toimenpiteillä tämä maaginen väki pidettiin tyytyväisenä.

Tule kuulemaan vanhan kansan käsityksiä maailmasta ja väestä sekä kuinka loitsuilla, uhrauksilla ja hyvillä käytöstavoilla mahdollistettiin sopuisa rinnakkaiselo. Kuulemme myös, mitä tarkoittaa Taivaannaulan vetämä Hiisi-hanke.

Aiheeseen evästäjinä Mikko Tappura, Taivaannaulan Pirkanmaan paikallisvastaava sekä Heidi Huhtamella, Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen (Piiru) hallituksen puheenjohtaja

14.10. Tampereen Kalevalaiset Naiset 75-v. Kalevan kirkko

Kirkkopyhä ja kirkkokahvit. Tilaisuuden jälkeen vierailu yhdistyksemme istuttaman tammen luona kirkkopuistossa.

20.10. Sugrifest-markkinat Laikussa.

Yhdistyksemme on mukana järjestämässä tapahtumaa ja meillä on oma myyntipöytä. Pidämme kansallispukutuuletuksen täällä – tervetuloa mukaan kansallispuvussa tai ilman!

Syysykokouksesta ja joulun juhlistamisesta kerromme, kun saamme paikkoja varmisteltua. Pysy kuulolla!

Kirjallisuuspiirin syksy

Kirjallisuuspiiri kokoontuu syksyllä Metson Tammi-salissa klo 17.

18.9. aiheena on Pirkko Soinisen: Ellen.

16.10. teema on Joni Skiftesvikin tuotanto – luettavat teokset voi valita

vapaasti.

20.11. käsiteltävä aihe on vielä avoin.

Kirjallisuuspiiristä lisätietoja kertoo Tarja Wallin: p. 0500 847 656.

Kevätretki Hartolaan

Kalevalaisten naisten kevät päätetään retkellä Hartolaan. Menomatkalla pääsemme tutustumaan upeaan Urajärven Kartanoon ja sympaattiseen Kivalteri Aschanin taloon Heinolassa. Päivän viimeinen kohde on Tarja ja Pentti Wallinin sukutila Hietala, jossa on luvassa kartano1yllätysohjelmaa. Katso päivän ohjelma ja limoittautumistiedot täältä.  Tämä on mainio tilaisuus tuoda uusia ihmisiä mukaan kalevalaisten naisten toimintaan – ilmoita siis ystäväsikin mukaan tälle mainiolle retkelle!

Nähdään retkibussissa!