Rekisteriseloste

Tampereen Kalevalaiset ry ylläpitää jäsenrekisteriä yhdistyksen jäsenistä.  Jäsenrekisteriä tarvitaan jäsenmaksujen keräämiseen ja tiedottamiseen. Yhdistys kerää jäsenistään seuraavat tiedot: nimi ja osoite, mahdollisesti myös puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Pidämme kirjaa myös yhdistyksen ja Liiton ansiomerkkien ja tunnustusten saajista ja kuluvan hetken luottamustoimista yhdistyksessä. Osoitetiedot luovutetaan edelleen Kalevalaisten Naisten Liitolle, joka lähettää jäsenille Pirta-kulttuurilehden. Jäsentietoja säilytetään niin kauan kuin henkilö on yhdistyksen jäsen.

Yhdistyksen jäsenellä on oikeus tarkistaa, mitä tietoja yhdistyksellä hänestä on.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa yhdistyksen sihteeri:

Hanna Rantanen
0400 880 479
hanna.rantanen@tilasuunitelma.fi

Tietosuojaseloste

Tampereen Kalevalaiset ry
Jäsenrekisterin tietosuojaseloste

  1. Rekisterinpitäjä
    Tampereen Kalevalaiset ry
    Y-tunnus: 3000974-3
    Postiosoite: Tampereen Kalevalaiset ry c/o Hanna Rantanen, Vellamonkatu 8 B 40, 33100 Tampere
  2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevassa asiassa
    Hanna Rantanen
    Tampereen Kalevalaiset ry
  3. Rekisterin nimi
    Tampereen Kalevalaiset ry:n jäsenrekisteri. Jäsenrekisteri on tallennettu Kalevalaisten Naisten
    Liitto ry tarjoamaan FloMembers-jäsenrekisteriohjelmaan.
    Yhdistyksellä on lisäksi omaan hallinnolliseen käyttöönsä rekisteri (nimet) hallituskokoonpanoista
    sekä kunniamerkkien saajista.
  4. Rekisterin pitämisen peruste
    Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn suostumuksella tai jäsensuhteen perusteella.
  5. Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus
    Jäsenrekisteri
    Tampereen Kalevalaiset ry:n jäsenet ovat yhdistyksen sääntöjen mukaan hyväksytty jäseniksi.
    Jäsenrekisteri koostuu yhdistyksen jäsenyyden ja yhdistyksen toimihenkilöiden välisen taikka muun
    asiallisen yhteyden perusteella, jolloin lainmukainen käsittelyperuste on rekisterinpitäjän oikeutettu etu,
    etenkin seuraaviin käsittelyn tarkoituksiin:
    • Jäsenyyksien ylläpito
    • Sähköinen jäsenviestintä
    • Analysointi ja tilastointi
    • Jäsenpalvelun ja toiminnan toteuttaminen sekä kehittäminenYhdistyksen websivujen palveluntarjoaja kerää yhdistyksen websivuilta tietoa automaattisesti käyttämällä
    evästeitä. Kerättyä tietoa käytetään sivujen käytön helpottamiseksi ja kävijätilaston muodostamiseen.
    Jos et halua hyväksyä evästeitä, voit muuttaa selaimesi selainasetuksia.
  6. Rekisterin tietosisältö
    Käsittelemme rekisteröidystä seuraavia käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia henkilötietoja tai
    henkilötietojen ryhmiä:
    • yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet, IP-osoite
    • rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä
    tunnus,
    • mahdolliset luvat ja suostumukset
    • jäsensuhdetta koskevat tiedot, kuten, laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot
    • evästeiden kautta kerättävä tieto
  7. Jäsenrekisterin säännönmukaiset tietolähteet
    • rekisteröidyltä itseltään internetin kautta, sähköpostitse, puhelimitse, lomakkeella, tai muulla
    vastaavalla tavalla,
    • erilaisten markkinointitoimenpiteiden ja -kampanjoiden sekä muiden vastaavien toimenpiteiden,
    esimerkiksi osanottajaluettelot tilaisuuksissa, yhteydessä suoraan rekisteröidyltä
    Henkilötietoja voidaan kerätä ja kerättyjä henkilötietoja päivittää myös yhteistyökumppaneiltamme sekä
    henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten yhteystietojen
    päivityspalveluja tarjoavilta viranomaisilta tai yrityksiltä, esimerkiksi:
    • VRK/Väestötietojärjestelmästä, Postin osoitetietojärjestelmästä, puhelinyhtiöiden
    yhteystietorekistereistä ja muista vastaavista yksityisistä ja julkisista rekistereistä
  8. Tietojen säilyttämisaika
    Säilytämme käyttäjän tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen yllä kohdassa 2 määriteltyjen tarkoitusten
    toteuttamiseksi kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.
    Jäsenen erottua jäsenyhdistyksestä, ja käyttäjän asiakassuhde tai muu henkilötietojen käsittelyperuste on
    päättynyt, käyttäjän henkilötiedot poistetaan ja/tai muutetaan sellaiseen muotoon, ettei tiedon kohde ole
    niistä enää tunnistettavissa.
    Voimme kuitenkin olla velvoitettuja säilyttämään joitakin käyttäjän henkilötietoja noudattaaksemme
    kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä myös asiakassuhteen tai muun henkilötietojen
    käsittelyperusteen päättymisen jälkeen.
  9. Henkilötietojen käsittelijätRekisterinpitäjän hallituksen jäsenet tai jäsenyhdistyksen hallituksen määräämät henkilöt voivat käsitellä
    henkilötietoja voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Voimme myös ulkoistaa
    henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että
    henkilötietoja käsitellään kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin
    asianmukaisesti tässä tietosuojakäytännössä esitetyllä tavalla.
  10. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
    FloMembers-järjestelmän ylläpito on hajautettu useammalle EU-alueella sijaitsevalle palvelimelle.
    EU-alueen ulkopuolelle dataa siirtyy seuraavissa tapauksissa:
    • Suurin osa jäsenrekisteristä lähtevistä sähköpostiviesteistä välitetään yhdysvaltalaisten palvelimien
    kautta.
    • Joidenkin asiakkaiden varmuuskopioita säilytetään Dropboxissa, jonka palvelimet sijaitsevat
    enimmäkseen Yhdysvalloissa.
  11. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
    Emme myy tai vuokraa rekisteröidyn henkilötietoja kolmansille osapuolille. Luovutamme tietoja kolmansille
    osapuolille vain seuraavissa tapauksissa.
    • Voimme luovuttaa käyttäjän henkilötietoja toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen
    esittämien vaatimusten edellyttämällä, kulloinkin voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla,
    tavalla.
    • Kalevalaisten Naisten Liitolle Pirta-lehden ja muun liiton materiaalin postitusta (ml. sähköposti)
    varten
    • Kolmannelle osapuolelle yhdistyksen jäsentiedotteen/ jäsenlehden ja muun yhdistyksen
    materiaalin postitusta (ml. sähköposti) varten
    • Voimme luovuttaa tietoja tilastollista, tieteellistä tai historiallista tutkimusta varten edellyttäen,
    että tiedot on muutettu sellaiseen muotoon, että tiedon kohde ei enää ole niistä tunnistettavissa
    tai että tutkimustarkoituksessa henkilötietoja ei julkaista.
  12. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi
    Ei ole käytössä.
  13. Evästeet ja selailun seuranta
    Yhdistyksen websivujen palveluntarjoaja kerää käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden
    (”cookies”) ja muiden vastaavien tekniikoiden, kuten selaimen paikallisen tietovaraston, avulla.
    Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea
    sivustollamme vierailevat selaimet.
    Kolmannet osapuolet voivat asettaa evästeitä käyttäjän päätelaitteelle käyttäjän vieraillessa
    palveluissamme tilastoidakseen eri sivustojen kävijämääriä.
    Palvelumme voivat myös sisältää linkkejä muihin sivustoihin ja yhteisöpalveluihin, mutta emme
    vastaa näiden ulkopuolisten sivustojen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä.
    Suosittelemme tutustumaan näiden palveluiden yksityisyydensuojaa koskeviin ehtoihin.14. Mobiilisovellusten yksityisyydensuojaehdot
    Mobiilisovelluksiimme, jotka on saatettu käyttäjän saataville esimerkiksi Applen App Storen,
    Googlen Playn tai Microsoft Storen kautta, sovelletaan tämän tietosuojaselosteen lisäksi myös
    kyseisen palveluntarjoajan ehtoja. Lisäksi käyttäjän tulee hyväksyä sovelluksen omat käyttöehdot.
  14. Sijaintitiedot
    Käyttäjän päätelaitteen sijaintitietoja voidaan käyttää sijaintiperusteisten palveluiden tarjoamiseksi,
    kuten alueellisten sisältöjen tarjoamiseksi ja kohdennetun mainonnan esittämiseksi, edellyttäen, että
    käyttäjä on antanut sijaintitietojen hyödyntämiseen nimenomaisen suostumuksensa tai mikäli
    sijaintitiedot on tehty anonyymeiksi.
    Sijaintitiedot määritetään käytettävissä olevien paikannusmenetelmien, kuten GPS:n ja WLANyhteyspisteiden ja matkapuhelinverkon tukiasemien sijaintien avulla. Käyttäjä voi peruuttaa
    suostumuksensa milloin tahansa päätelaitteen ja sovelluksen asetuksista.
  15. Rekisteröidyn oikeudet
    Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö
    tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteeseen:
    Tampereen Kalevalaiset ry c/o Hanna Rantanen, Vellamonkatu 8 c 40, 33100 Tampere
    tai sähköpostitse osoitteeseen tampereenkalevalaiset@gmail.com
    Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ilmoittamalla siitä kirjallisesti yllä olevaan
    postiosoitteeseen tai sähköpostitse tampereenkalevalaiset@gmail.com
    Kielto-oikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja
    suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen
    ilmoittamalla siitä kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse
    tampereenkalevalaiset@gmail.com
    Oikeus poistaa tiedot
    Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterinpitäjää poistamaan hänen tietonsa rekisterinpitäjän rekisteristä
    ilmoittamalla siitä kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse
    tampereenkalevalaiset@gmail.com
    Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
    Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterinpitäjää siirtämään hänen tietonsa yleisesti käytössä olevassa
    siirtomuodossa toiseen järjestelmään. Oikeus koskee vain tietoja, jotka rekisteröity on itse toimittanut.
    Tietojen siirtopyynnöstä tulee ilmoittaa kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse
    tampereenkalevalaiset@gmail.com
    Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselleRekisteröidyllä on aina oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle tavasta, jolla käsittelemme
    rekisteröidyn henkilötietoja. Valitus tehdään toimivaltaisen viranomaisen ohjeistamalla tavalla suoraan
    toimivaltaiselle viranomaiselle, joka Suomessa on tietosuojavaltuutettu.
    Käyttäjä voi tarkistaa omat perustietonsa järjestelmästä.
    Oikeus kieltää sähköinen jäsenviestintä
    Rekisteröidyllä on oikeus kieltää sähköinen jäsenviestintä ilmoittamalla siitä sähköpostitse
    tampereenkalevalaiset@gmail.com
    Evästeiden estäminen ja tyhjentäminen
    Käyttäjällä on mahdollisuus estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimensa asetuksia. Evästeiden käytön
    estäminen saattaa vaikuttaa palveluidemme toiminnallisuuteen.
    Käyttäjä voi tyhjentää evästeet selaimen asetuksista. Tyhjentämällä evästeet säännöllisin väliajoin käyttäjä
    vaihtaa tunnistetta, jonka pohjalta käyttäjästä muodostuu profiili. Evästeiden tyhjentäminen ei kuitenkaan
    lopeta kokonaan tiedon keruuta, vaan pikemminkin nollaa aikaisempiin käyttäytymistietoihin pohjautuvan
    profiilin.
    Suostumus sijaintitietojen käyttöön
    Käyttäjä voi antaa suostumuksensa sijaintitietojen käyttöön päätelaitteen ja sovelluksen asetuksista.
    Asetusten avulla käyttäjä voi myös peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa.
  16. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Tietoja säilytetään sähköisessä rekisteripalvelussa (FloMembers-jäsenrekisteri /
    palveluntarjoaja Flo Apps Oy). Järjestelmä täyttää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset.
    Sitä monitoroidaan ympäri vuorokauden. Jäsentietojen tietoturvasta on huolehdittu muun muassa
    seuraavasti:
  17. Verkkoliikenne on SSL-suojattu.
  18. Salasanat säilytetään järjestelmässä kryptattuina.
  19. Kriittiset operaatiot tallennetaan järjestelmälogeihin.
  • Rekisteriä koskevat manuaaliset aineistot säilytetään suojatuissa tiloissa. Digitaalisesti
    tallennetut ja käsiteltävät tiedot ovat tietokannoissa, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja
    muiden teknisten keinojen avulla suojattuja.
  1. Tietosuojaselosteen muuttaminen
    Kehitämme palvelujamme jatkuvasti ja pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta
    ilmoittamalla siitä palveluissamme. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen.
    Suosittelemme tutustumaan tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti.