Tervehdys Tampereen Kalevalaiset!

Talvi vetelee viimeisiään ja kevät alkaa saada voiton. Tuntuu, että tammikuusta on jo ikuisuus, mutta palataan hetkeksi vielä Kalevalaisten Naisten Liiton järjestämään Louhen pajan tunnelmiin. Tämä oli muuten oiva tapa verkostoitua ja tavata muita kalevalaisia naisia. 

Louhen pajan teemana oli kalevalainen luontosuhde ja esimerkiksi ryhmätöiden avulla etsimme ratkaisuja luonnon ja kulttuuriperinnön suojeluun. Ryhmätöissä nousi selkeästi esiin muun muassa verkostoitumisen voima ja konkreettiset teot. Verkostoituminen voi olla esimerkiksi yhdistyksissä toimiminen, erilaisiin tempauksiin osallistuminen ja yhteistyö samanhenkisten tahojen kanssa. Konkreettiset teot voivat olla arjen pieniä tekoja. Kierrättäminen, vanhan kunnostaminen ja vaikkapa oman ruuan kasvattaminen. Tähän liittyen järjestämme toukokuussa yrttienkeruu retken Haiharan kartanolle. Tapahtuma on maksuton, joten tervetuloa mukaan. Retkellä opit tunnistamaan ja keräämään yrttejä lähiluonnosta.

Louhen paja sai meidät pohtimaan keinoja yhdistää Liiton teeman: Sana sanasta tulevi sekä kalevalaisen luontosuhteen. Maaliskuussa pidetty paneelikeskustelu: Metsä ¬Yhteinen aarteemme oli hyvä esimerkki tästä. Paneelikeskusteluun pyysimme henkilöitä, joilla suhde metsään on tiivis joko töiden, harrastusten sekä henkisen hyvinvoinnin lähteenä. Keskustelu onnistui yli odotusten. Sävy oli innostunut, toisia kunnioittava ja uusia näkökulmia herättävä. Sain itse paljon uutta tietoa ja aloin myös pohtimaan omaa suhdettani metsään. Asun Tampereen keskustassa, mutta onneksi ihan lyhyen matkan päästä löytyy muun muassa Kauppi ja Pyynikki. Metsä ja luonto ovat minulle hyvinvoinnin lähde. Siellä mieli lepää ja kiire unohtuu.

Jos et päässyt paikalle, niin eipä hätää. Tallenne keskustelusta on tulossa verkkosivuillemme.

Käy ihmeessä tutustumassa!

Talvisin terveisin,
Janita Korpi
Puheenjohtaja
Tampereen Kalevalaiset
tampereenkalevalaiset@gmail.com
Puh. 040 583 9566

TOIMINTAKALENTERIN LÖYDÄT ETUSIVULTAMME

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial