Kirjoittajan arkistot: Olga Rantanen

Syyskokous 3.11. klo 18. Pirkkalaiskirjailijoiden toimisto, Sammonkatu 2

Virallisten kokousasioiden lisäksi syvennymme vielä kerran kuluvan vuoden teeman Veden voima äärelle. Tällä kertaa tarkastelemme veden voimaa pelottavana elementtinä. Moni meistä on kokenut merivirran yllättävän voiman, äkkisyvän yllättävän mustuuden, kosken kaiken mukaansa kaappaavan kuohun tai vaikka tulvan yllättävän nousun. Entäpä lapsuudesta juontuvat varoitukset Näkistä, Ahdin väestä tai Vesihiidestä? Tervetuloa juttelemaan kahvin ja pikkusuolaisen parissa.

Joulujuhla 24.11. klo 18-20.30

Joulujuhlaa vietämme tänä vuonna Toijalassa, jäsenemme Minna Ojasen Artisalin yhteydessä olevassa juhlatilassa Salakapakka 1920. Tilan nimestä huolimatta meno on jouluista ja nimi kuvastaa tilan sisustusta 20-luvun henkeen.

 Matkaamme edestakaisin mukavasti junalla, paikka sijaitsee heti Toijalan aseman vieressä. Pääsemme myös kurkistamaan toisen jäsenemme Marja Konttisen perheen 100-vuotiaan talon miljööseen, he kunnostavat sitä Piirun perinnekorjausmenetelmin.

 Illan hinta ilman junalippuja on 30€, joka sisältää ohjelman lisäksi: 

 Lämminkirjolohisalaatin kastikkeineen, vihreän salaatin jouluisella twistillä, rosollin ja kastikkeen, luumuisen possupadan, imelletyn perunalaatikon, bataattilaatikon, joululimpun ja voin. Jälkiruoaksi nautimme torttukahvit.

Hankimme junaliput yhdistyksen kautta sarjalippuina, jolloin edestakaisen matkan hinnaksi tulee 6€/ hlö. Tämän vuoksi on tärkeää mainita, jos olet tulossa jollain muulla kyydillä paikalle. Lähdemme Tampereelta Lähijuna R klo 17.37 joka on perillä Toijalassa klo 17.59.

Takaisin Tampereelle lähdemme Lähijuna R klo 20.29 Toijalasta, Tampereella klo 20.53.

.Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa jos mielii mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset Hanna Rantaselle 15.11. mennessä

tampereenkalevalaiset@gmail.com   tai tekstiviestinä 0400 880 479. Muista mainita myös mahdolliset ruoka-allergiat.

Valamolainen teeilta peruttu

Valitettavasti koronatilanne on pakottanut jälleen perumaan Valamolaisen teeillan, joka piti pitää yhdessä Valamon ystävien kanssa 14.9. Ikävää, koska yhteinen veden pyhittämisen hetki ja muu ohjelma Kalliosalmessa oli mukava ja iloinen tapahtuma, jossa päästiin kokemaan sekä upea luonto että siihen kiinteästi yhdistyvä veden pyhittämisen seremonia. Ehkäpä ilta vielä joskus saadaan toteutettua.

30.10. olemme järjestämässä yhteisen Kekrijuhlan Taivaannaulan kanssa. Tapahtuman paikka on Tahmelan huvila, jossa myös saunamahdollisuus.

Alustavasti ohjelmassa olisi saunavuorot naisille ja miehille klo 17-19 välillä, saunaan saadaan ehkä perinnerohtoja tms. Varsinainen Kekrijuhla alkaa klo 19. Pitopalvelusta tilataan perusruoat (lihapataa, laatikoita yms.), mutta osallistujat voisivat tuoda nyyttäriperiaatteella sen lisäksi jotain omaa, aiheeseen sopivaa tarjottavaa (vapaaehtoista). Alex Lembke tulee lämmittämään saunaa ja kertoo saunaperinteistä. Hän on saunoihin ja saunomiseen erikoistunut tutkija / taiteilija, joka on tehnyt mm. elokuvan Saunaan syntynyt. Kekripukki vierailee juhlassa, ehkä musiikkiakin on luvassa yms. Tilaan voi ottaa max.25 ihmistä, joten kummallekin yhdistykselle olisi 12 paikkaa tarjolla. Ilmoittautua kannattaa siis ajoissa. Illan hinta on vielä hieman auki, mutta noin 25 € paikkeilla, saunaan osallistujat jakavat saunamaksun 150€  keskenään pääluvun mukaan.

Ilmoittautukaa minulle (Hanna Rantanen) joko tekstarilla 0400 880 479 tai tampereenkalevalaiset@gmail.com. Jos teillä on huomioitavia ruokarajoituksia niin ilmoittakaa ne samalla kertaa.

Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille!

TOIMINTAKALENTERI SYKSY 2021

(muutokset mahdollisia koronan takia, kannattaa tarkistaa ajantasainen tilanne yhdistyksen kotisivulta tai voit tiedustella sihteeri Hannalta 0400 880 479)


To 5.8. KANSALLISPUKUJEN TUULETUS klo 18.30 -23.30


LYHTYJEN YÖ- TUO OMA VALOSI

Yhteisölllinen valo-, musiikki ja muu taidetapahtuma.

Yhdistystämme on pyydetty osallistumaan tapahtumaan kansallispukutuuletuksen merkeissä. Koronakaan ei haittaa kun olemme ulkotiloissa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan, saadaan tavata toisiamme ja tuoda esille kauniita pukuja! Tuo myös ystäväsi mukaan. Voisimme alkaa kokoontua paikalle noin klo 19 paikkeilla. Jos sinulla on mahdollisuus ottaa jokin oma valotuikku mukaan, voit sen ottaa mutta se ei ole pakollinen. Toivottavasti saisimme oikein ison ja värikkään joukon!!!
Tässä linkki tapahtuman facebook-sivulle, jonne päivitetään tarkentuvaa ohjelma-aikataulua https://fb.me/e/6JAFGAdSS?ti=icl

Kutsumme kaupunkilaisia osallistumaan ja tuomaan ”oma valonsa” Pirkanmaan Musiikkiopiston puistopihalle to 5.8.2021. klo 18-23.00.
Valo voi olla pienikin, vaikka otsa- tai taskulamppu, ledikynttilä tai näyttävä itsevalaiseva teos. Voit myös itse olla kävelevä, tanssiva tai laulava valoteos. Illan hämärtyessä valoja sijoitellaan puistoon niin, että elokuun pimeän illan saapuessa n. 22.30 kaikki olisi valmista ja luomamme lumous valmis. Jo rakentamisvaiheen aikaan on musiikki- ym. esityksiä erikseen ilmoitetun ja spontaanisti lisätyn aikataulun mukaisesti. Valot poistetaan ja jätetään tila elokuun rauhaisalle yölle n. klo 23.30-24.00. Julkaisemme ohjelman aikataulua tällä sivulla myöhemmin sen valmistuessa. Tapahtumaan sisältyy säävaraus. Tapahtuma on ilmoitettu Tampereen Teatterikesän Tapahtumien yön ohjelmistoon .

Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä:
Eläköön Eteläpuisto ry
Pirkanmaan Musiikkiopiston Tuki ry
Sara Hildén -akatemian aikuisopiskelijoiden ryhmä


Omilla tonteillaan yössä ovat mukana myös:
Pyynikin aikamatkat
Kesäkahvila Tönö

8.8. VEDEN VOIMA -TEEMA: VEDEN PYHITYS JA KANSALLISPUKUTUULETUS -PIKNIK

Julkisilla tulo onnistuu parhaiten ratikalla nro 3 Hervantaan, poistuminen pysäkillä Hervantajärvi B. Siitä on kävelyä perille noin 2,5 km. Omalla autolla pääsee perille asti. Jos olet kyytiä vailla, niin ota yhteyttä Hanna Rantaseen 0400 880 479.

Ti 14.9. klo 18 VALAMOLAINEN TEEILTA, Nikolainsali, Suvantokatu 10

Koronan takia siirtynyt tilaisuus pidetään vihdoinkin!
Isä Tuomas Kallonen pitää esityksen vedenpyhityksestä ortodoksisessa kirkossa. Esitys täydentää 8.8. näkemäämme toimitusta Kalliosalmessa ja avaa näkemystä veden voiman merkityksestä ortodoksisuudessa. Musiikkia. Tarjoilu perinteisen valamolaisen teeillan mukaisesti. Hinta 6 €/ hlö. Kansallispuku asuna olisi mukava lisä iltaan, mutta ei mitenkään pakollinen.


To 30.9. VEDEN VOIMA HOITAVANA ELEMENTTINÄ

Lempäälän luontaiskylpylä aloitti toimintansa vuonna 1926 ja vuodesta 1981 lähtien kylpylän toiminnasta on vastannut sisätautien ja reumatologian erikoislääkäri Kirsti Uoti. Uotilaisen hoitotavan keskeisiä elementtejä ovat erilaiset vaihtokylvyt, höyry- ja saunahoidot, valelut, kylmäpyyhehieronta ja käärehoidot. Juho Uotin esikuvana hoitomenetelmää kehittäessä olivat keskieurooppalaiset Kuhnen, Kneippin, Priessnitzin ja Schrothin luontaishoitomenetelmät. Vesihoidot vaikuttavat verenkierron, aineenvaihdunnan ja hermoston välityksellä. Elimistön omia fysiologisia reaktioita hyväksi käyttäen vesiterapialla voidaan saada aikaan esim. rentouttava,
virkistävä, rauhoittava tai kiihottava vaikutus. Ryhmäpakettiin kuuluu buffet-iltapalan lisäksi ns. autuuspaketti (pää- ja hartiahieronta, vaihtokylpy, sauna ja käärehoito). Hoidot sopivat kaikille, joille saunominen normaalistikin sopii, toki ammeisiin ei kovin liikuntarajoitteisten ole helppo kavuta. Meille on varattu 10 hengen ryhmäpaketti (sen enempää ei kerralla mahdu). Koska hoidot aloitetaan porrastetusti, saavumme paikalle kahdessa erässä, ensimmäiset klo 17 ja seuraavat klo 17.30. Kokonaisuutena aikaa kuluu noin 3h. Illan hinta (buffet ja hoidot) on 75€ / hlö, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset Hanna Rantanen 0400 880 479 (tekstiviestillä) tai sähköpostitse
tampereenkalevalaiset@gmail.com
Kuljetaan paikalle 2-3 henkilöautolla. Lähtijöiden kanssa sovitaan kuljetuksesta ja maksusta tarkemmin. http://www.lempaalanluontaiskylpyla.fi/index.htm


La 16.10. SUGRIFEST LAIKUSSA

Osallistumme jo tutuksi tulleeseen sukukansatapahtumaan, jossa saamme myös iloitella kansallispuvuissa ja tehdä mielenkiintoisia löytöjä markkinatorilta sekä tietysti nauttia hyvästä ohjelmasta. Ohjelma tarkentuu syksyn mittaan, ilmoittelemme siitä sekä kotisivuilla, facebookissa että sähköpostilla.

LOPPUVUODESTA SUUNNITTEILLA OLISI KEKRIJUHLA, TIETYSTI SYYSKOKOUS JA JOULUJUHLA. NÄIDEN AIKATAULUISTA JA SISÄLLÖSTÄ TARKEMMIN SEURAAVASSA JÄSENTIEDOTTEESSA.

JOS TEILLE TULEE KYSYTTÄVÄÄ TAI HYVIÄ IDEOITA TOIMINNAN SISÄLTÖÖN, OLKAA ROHKEASTI YHTEYDESSÄ HALLITUKSEN JÄSENIIN, ESIM. SIHTEERI HANNA RANTASEEN JOKO PUHELIMITSE 0400 880 479 TAI SÄHKÖPOSTILLA tampereenkalevalaiset@gmail.com


KIRJAPIIRIN SYKSY 2021

Kirjapiiriä luotsaa Tarja Wallin 0500 847 656
Kirjapiiri kokoontuu Pirkkalaiskirjailijoiden tiloissa, osoitteessa Sammonkatu 2 klo17-18.30.


8.9. Kirjailijavierailu: Anneli Kanto kertoo kirjastaan ”Rottien pyhimys”.


13.10. Venla Hiidensalo: Suruttomat (kertoo Tyko Sallisen perhe-elämästä)
Irja Salla: Isä ja minä (kuvaus Tyko Sallisen ja hänen tyttärensä yhteiselosta)


10.11. Yhdistyksen omat kirjailijat kertovat uusista teoksistaan (esittelyt alempana)
Huom! Poikkeuksellisesti klo 17-19 koska sisältöä on niin paljon!

Ilona Tomi:
KITIS KIIRA METSÄÄN, lastenkirja vuoden kiertokulkuun liittyvistä vanhoista tavoista. Kertomus sijoittuu Tampereelle ja pohjautuu Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantietoon alakouluikäisille sovitettuna.

MUURIA EI OLE, kesäkuussa -20 ilmestynyt romaani, joka sijoittuu tulevaisuuteen. Naiset etsivät elämänhallintaa ja -voimaa loitsuista vaikeassa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Kirja on ajankohtainen kuvaus siitä, miten ilmapiiri voi kiristyä resurssien vähetessä, kun ilmastonmuutos ja pakolaisvirrat muuttavat maailmaa.

Ilonalta ilmestyy v.2022 alussa kirja VOIMANLÄHTEILLÄ. Se perustuu eri ikäisten naisten
haastatteluihin heidän elämänkaarensa käännekohdista ja voimanlähteistä, myös tästä kuulemme makupaloja.


Johanna Valkama:
Pohjolan rautakauteen ajoittuvalla Metsän ja meren suku -sarjallaan ihastuttaneen Johannan KATARIINAN PYÖRÄ aloitti uuden Ilkkalan Susanna -sarjan. Valkama on sukua nuijasodan päällikölle Jaakko Ilkalle, jonka nuori, määrätietoinen leski nousee uuden sarjan päähenkilöksi. Mielenkiintoinen naisnäkökulma historian tapahtumiin!

Marjatta Lehtovirta:
Marjatta Lehtovirta on tehnyt työuran psykologina ja psykologian opettajana ja julkaissut aiemmin kaksi tietokirjaa sekä matkakirjan ”Druidiset sirut” (2018). KÄVELEN JOEN VÄÄRÄÄ PUOLTA on Lehtovirran ensimmäinen runoteos. ”Marjatta Lehtovirta kulkee molemmilla puolilla virtaa, maisemaa, muistia ja tajuntaa. Lukijan on oltava hereillä: se, mikä näyttää ihmeeltä on luettava todeksi ja se, mikä näyttää todelta on pelkkä kulissi.”- Risto Ahti


Karoliina Suoniemi:
Karoliinalta ilmestyy syksyllä aiempien Ihan oikeat viikinkiajan lapset, Tehdaskaupungin lapset, Ihan oikeat prinsessat ja prinssit -teosten jatkoksi AMERIIKAN LAPSET: SUOMALAISTEN ELÄMÄÄ AMERIKASSA. Kirja kertoo Suomesta vuosisadan vaihteessa Amerikkaan lähteneistä perheistä ja heidän elämästään ja arjestaan ”rapakon takana”. Kirjassa kerrotaan mm. amerikansuomalaisten keskuudessa suositusta Kalevan ritarit ja Kalevattaret -organisaatiosta, joka ylläpiti Amerikassa kalevalaista kulttuuria, teki Kalevalaa tunnetuksia ja järjesti mm. suuret Pohjan häät! Vähän samoja kaikuja kuin nykypäivän Kalevalaisissa naisissa. 🙂


8.12. Syksyn kirjauutuuksien esittelyä

Veden voima: opastettu kävely Näsijärveltä Pyhäjärvelle 26.5. klo 17-19

Keväinen tervehdys teille kaikille!

Iloinen uutinen koronarajoitusten lieventymisestä mahdollisti sittenkin meidän keväisen jäsentapahtumamme, jonka teemana on Liiton vuoden teema ”Veden voima”. Kosaka osallistujamäärä on rajoitetu max. 25 hlöä, pitää tapahtumaan ilmoittua, osallistumiset vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että kävelymatkaa kertyy jonkin verran ja matkalla on myös portaita. Maskit pidämme edelleen käytössä, koska liikumme ryhmässä. Opastuksen tarjoaa tällä kertaa yhditys, mutta kahvitusta varten keräämme perinteisen 5€:n kahvimaksun. Kuumalla ilmalla kannattaa varautua omalla vesipullolla.


Aloituspaikka: Näsi Kallio, Kuru-laivan muistomerkin luona klo 17.00
(Kahvitauko Koskipuistossa)
Lopetus: Laukontori klo 19

Reitti kulkee Tampereen kannaksen halki Näsijärveltä Pyhäjärven tuntumiin Tammerkoskea seuraillen. Laajat vesialueet ja niiden tarjoamat kulkureitit ovat tehneet nyky-Tampereen alueesta hyvän asuin- ja kohtaamispaikan jo tuhansia vuosia sitten. Kohisevan Tammerkosken voima on mahdollistanut nykyisen kaupungin kehittymisen. Tänäkin päivänä veden läheisyys tuo oman leimansa Tampereen keskustaan. Lähde mukaan tutustumaan Tammerkosken tarinaan!

Sitovat ilmoittautumiset Hanna Rantaselle tekstiviestillä numeroon 0400 880 479 tai tampereenkalevalaiset@gmail.com  (muista mainita kahvitarjoilua rajoittavat allergiat)

Ystävällisesti

Tampereen Kalevalaiset ry

VALAMOLAINEN TEEILTA PERUTTU

Hyvää uutta vuotta! Koronatilanne ei valitettavasti uusista vuosista ja uudesta toiveikkuudesta välitä. Kokoontumisrajoitukset jatkuvat ja sen vuoksi joudumme perumaan Valamolaisen teeillan 26.1.2021. Toivomme kovasti, että saamme sen pidettyä vielä tämän vuoden puolella ja kerromme heti, kun saamme sen järjestettyä

KEVÄÄN 2021 TOIMINTA

(Päivitämme ohjelmaa koronatilanteen mukaan)

13.1. Kirjallisuuspiiri
– Annina Holmberg – Olli Löytty: Ina ja Tito
– Delia Owens: Suon villi laulu
-Marie Benedict: Rouva Einstein

10.2. Kirjallisuuspiiri
Vuoden 2020 Finlandia-ehdokkaat ja palkitut
-kauno-,tieto-, ja lasten- ja nuorten kirjat

17.2. Kevätkokous klo 18:00
Esillä sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija Johanna Vuoksenmaa kertoo kirjastaan Vesiystäviä. Kirjoja myynnissä tilaisuuden aikana.

10.3 Juha Hurme: Suomi
Juha Hurme kertoo kirjastaan ”Suomi” ja omista mielikirjoistaan.
Huom! Tilaisuus pidetään Kulttuuritalo Laikussa, Keskustori 4.

14.4 Kirjallisuuspiiri HUOM! Kirjapiiri toteutetaan Teamsin kautta. Jos haluat osallistua, ilmoita siitä 13.4 mennessä tampereenkalevalaiset@gmail.com
Petra Rautiainen: Tuhkaan piirretty maa
Tommi Kinnunen: Ei sanonut katuvansa
James Wyllie: Hakaristirouvat

12.5 Kirjallisuuspiiri
Alex Schulman :Polta nämä kirjeet
Heikki Herlin: Tuollapäin on highway
Vappu Kannas: Rosa Clay

Kirjallisuuspiiri kokoontuu Pirkkalaiskirjailijoiden tilassa (Sammonkatu 2, 2. krs) klo 17-18:30. Lisätiedot: Tarja Wallin: p. 0500 847 656.

Syksy 2019

Syksyn tulevia tapahtumia

Osmonpuiston kansallispukutuuletuksessa.

Osmonpuiston kansallispukutuuletuksessa.

4.9. Tullaan tutuiksi -kulttuuri-ilta, jossa tutustumme uusiin jäseniin ja keskustelemme yhdistyksen ajankohtaisista asioista, ideoiden tulevaa.

28.9. Liiton vuosikokous Helsingissä.

2.10. Tarinat talteen- kulttuuri-ilta.

FM Ulla Vehmasaho alustaa keskiviikon 2.10 kulttuuri-illassa  muistojen, tarinoiden ja tapahtumien kokoamisesta ja tallentamisesta. Toiminta on merkityksellistä niin henkilökohtaisella kuin yhdistyksenkin tasolla. Viriäisiköhän tästä ideoita yhdistyksen 80-vuotishistoriikkiin?

20.10. Sugrifest. Kansallispukujen tuuletus Kalevalaisten Naisten vetämänä.

6.11. Syyskokous

21.11. Pikkojoulut Astorissa.

Lisätietoa tulossa!

Kevät 2019

Tulevia tapahtumia

*Laikussa ilmainen sisäänpääsy ja tapahtuma on avoin kaikille

19.2. Kevätkokous, Boknäs klo 18 (tarkemmin jäljempänä)
28.2. Kalevalan päivän kansallispukukuvaus -kampanja. Katso lisää >>
6.3. Vienan Karjala-ilta.
24.4. klo 17.30 Laikussa*: Tiina Piilola kertoo kirjastaan Kalevalan Naiset.
18.5. Kevätretki Ikaalisiin (ennakkoilmoittautuminen 2.5. mennessä Hilkka Piriselle)

Kirjallisuuspiiri
13.2. Finlandia ehdokkaat
20.3. Minna Canthin elämä ja tuotanto
2.4. klo 14 Laikussa*: Anna Kortelainen kertoo kirjastaan Hyvä Sara! Sara Hildenin kolme elämää.
10.4. Rafael Donner: Ihminen on herkkä eläin. Rafael ja Jörn Donner: Ennen kuin olet poissa.

Katso ajankohtaiset tapahtumat ja lisätietoa >>

Vuoden vaihteen tapahtumia

14.11.2018 klo 18 Syyskokous Boknäsillä (Hämeenpuisto 27)

Käsitellään sääntömääräiset asiat. Lisäksi keskustellaan yhdistyksen nimestä: pysymmekö Tampereen Kalevalaiset Naiset ry:nä vai pitäisikö nimeä muuttaa esimerkiksi Tampereen Kalevalaiset ry:ksi.

Syyskokouksessa valitaan uusia jäseniä hallitukseen. Jos tunnet pientäkin mielenkiintoa aktiivitoimintaan ja/tai sinulla on ideoita siitä, mitä yhdistys voisi tehdä tai tarjota jäsenilleen, tule mukaan hallitukseen! Hallituksessa pääset tekemään yhdistyksestä paremman.

Kokouksen jälkeen Annele Kekki-Hellman esittää meille omia runojaan.

21.11. klo 18 Juha Hurme Kulttuuritalo Laikussa (Keskustori 4)1521

Keskiviikkona 21.11. saamme vieraaksemme  kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurmeen. Hän kertoo ja keskustelee kanssamme Kalevalasta, kalevalaisuudesta ja runonlaulajista. Keskustelun pohjalla on Hurmeen Finlandia-palkittu teos Niemi (2017).

Ilta on maksuton ja avoin kaikelle kansalle. Tule siis ja houkuttele pari ystävääsikin mukaan!

4.12. klo 18 Joulujuhla Lillan Café:ssa (Kurjentaival 35, Viinikan kirkon vieressä)

Kuva freestocks.org/ Unsplash

Kuva freestocks.org/ Unsplash

Vietämme perinteistä joulujuhlaa joulukuun 4. päivä tunnelmallisessa Lillan Caféssa, aivan Viinikan kirkon vieressä. Nautimme joulupuurosta ja torttukahvista sekä yllätysohjelmasta. Laulamme yhdessä joululauluja tutuista joululauluvihkosista. Lisäksi ohjelmassa on arpajaiset.

Ilmoittaudu Hilkka Piriselle ma 26.11. mennessä: p. 045 1067 251. 

  • Juhlan osallistumismaksu 25€ maksetaan yhdistyksen tilille 30.11. mennessä: FI11 5730 0820 3660 09 , viitenumerolla: 26068.  Muistathan käyttää viitenumeroa maksaessasi!
  • Bussilla 12 pääset Keskustorilta aivan juhlapaikan viereeen (Viinikan kirkon pysäkki).
  •  Klo 17.25 lähtevällä vuorolla olet perillä klo 17.33 ja klo 17.55 lähtevällä vuorolla klo 18.01.
  • Bussi 10 Keskustorilta vie pysäkille Nekalantie 38, josta on 300 metrin kävely Lillaniin.  Klo 17.40 lähtevällä vuorolla olet perillä klo 17.54.
  • Lisää reittivaihtoehtoja löydät Reittioppaasta.

16.1.2019 klo 18 Kulttuuri-ilta: Kertoen & kuunnellen Boknäsillä 

Aloitamme vuoden jakamalla perheidemme, sukujemme ja lähipiiriemme omia sanontoja, kaskuja ja ym. suullista elävää kulttuuria ja perinnettä ja tarinoita niiden takana. Olemme oman väen kesken ja tämä onkin hyvä ilta tulla tutustumaan muihin kalevalaisiin ihmisiin.

19.2. klo 18 Kevätkokous Boknäsillä

Käsitellään tavanomaiset kevätkokousasiat: käsitellään viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, ja myönnetään viime vuoden hallitukselle vastuuvapaus, jos sellaiseen on aihetta.

Kirjallisuuspiiri

20.11 klo 17-18.30 Metson luentosali Tammi
Sally Salminen, Juha Hurme (suom.):  Katrina

Lisätiedot: Tarja Wallin: p. 0500 847 656.

neulaset

Kuva Annie Spratt/Unsplash