Kirjapiiri

HUOM! Vastedes kirjapiiri kokoontuu Hanna Rantasen toimistossa, osoitteessa Sotkankatu 18 A 5, 2. krs, on hissi.

Klo 16.45-17 alaovella joku päästämässä sisään, sen jälkeen soita Hannalle 0400 880 479 tai tule takaovesta joka ei ole lukossa. Takaovelle kulku porttikongin läpi ja vasemmalle.

Kevät 2023 ohjelma

Helmikuu

Kevätkokous 13.2. klo 18

Hanna Rantasen kotona, Vellamonkatu 8B 40

Esillä sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen pj. Tiina Satukangas: katsaus okkultismiin ja esoteerisuuteen kalevalaisittain.

Puikot ja Pulinat 15.2. klo 17.30

Tule mukaan uuteen vapaamuotoiseen iltaamme. Nautitaan omakustanteisesti Kahvila Runon tarjottavista, tutustutaan ja jutellaan, käsitöiden kanssa tai ilman. Ilmoitathan etukäteen tulostasi tampereenkalevalaiset@gmail.com tai viestillä Hannalle 040 088 0479.

Maaliskuu

Veenkoirasta vaakalintuun. Kalevalan eläimiä

15.3. klo 18, pääkirjasto Metso, LS Kataja

Jäsenemme Mira Martikainen kertoo kuvittamastaan kirjasta, oheinen teksti kirjan takakannesta:
Kalevalan eläimillä on nyt oma kirja. ”Veenkoirasta Vaakalintuun” on kuvallinen ja sanallinen sukellus Kalevalan moninaiseen eläinkuntaan. Tämä kirja kokoaa yhteen kansalliseepoksemme koko eläinkirjon ja esittelee niistä keskeisimmät. Kirja kertoo itse eläinsankareiden lisäksi myös suhteestamme villieläimiin aina Kalevalan ajoista tähän päivään. Kirjassa on huikea kuvitus ja se on rennosti kirjoitettu. Kuvituksesta vastaa graa kko Mira Martikainen ja lajiesittelyt on kirjoittanut biologi Mervi Kunnasranta. Kunkin eläimen mukana kirjassa kulkee myös kalevalainen runo. Lisäksi asiantuntija, joko työn tai harrastuksen kautta, kertoo oman näköisensä tarinan tuntemastaan eläinlajista. Tämä ajattoman kaunis kirja soveltuu kaikille ikäryhmille ja jokaiseen kirjahyllyyn–heti siihen Kalevalan viereen.

Huhtikuu

Äänimaljarentoutus

15.4. klo 14-16, koulutustila 7. Yliopistonkatu 60 A, 7 krs

Jäsenemme Pia Niskasen mukana pääsemme kokeilemaan äänimaljarentoutusta. Äänimaljarentoutusta kutsutaan joskus myös sointu- tai äänikylvyksi. Äänimaljarentoutus perustuu resonoinnin eli myötävärähtelyn periaatteeseen. Äänimaljojen ääniaallot ja värähtely tunkeutuvat syvälle kudoksiin solutasolle asti ja ne syvärentouttavat sekä kehoa että mieltä. Tilassa on valmiina patjat mutta kannattaa ottaa mukaan oma kevyt torkkupeitto tms. sekä pieni tyyny, jotta saat mahdollisimman mukavan asennon ja olotilan selinmakuulla. Mukavat, rentoutumiseen sopivat vaatteet, hiki tässä ei tule. Varsinaisen hoidon (45 min.) lisäksi aikaa on varattu lyhyeen esittelyyn ennen hoitoa sekä tuntemusten purkamiseen hoidon jälkeen.
Jos sinulla on sydämentahdistin tai kesken olevat syöpähoidot, äänimaljarentoutus ei valitettavasti sovellu sinulle.
Hinta 22 € / hlö.
Tilaa on 10 osallistujalle, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset 31.3. mennessä tampereenkalevalaiset@gmail.com tai tekstiviestillä 0400 880 479 / Hanna.


ILMOITATHAN SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI!

Ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi saat yhdistykseltämme useammin ja ajantasaisempaa tietoa tulevista tapahtumista ym. kuin pelkän paperitiedotteen varassa olevat jäsenet. Myös Kalevalaisten Naisten Liiton alennuksiin oikeuttava jäsenkortti tulee jatkossa sähköisessä muodossa, paperisena enää kerran Pirran mukana.

Paperitiedotteet ovat myös yhdistykselle hyvin kallis kuluerä, jäsenmaksusta ei jää painatus-ja postituskulujen jälkeen enää varoja yhdistyksemme toimintaan.

Ilmoita oma sähköpostisi yhdistykselle suoraan yhdistyksen sähköpostiin: tampereenkalevalaiset@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0400 880 479.

Muistattehan seurata yhdistyksemme

kotisivuja  https://tampereenkalevalaiset.fi/

Facebookkia  https://www.facebook.com/tampereenkalevalaiset

ja Instagramia @tampereen.kalevalaiset

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial